30.7.2013

La cuisine francaise

Auringonkukka- ja laventelipeltoja, viiniviljelmiä ja unikkoja, aurinkoa ja ajan patinoimia vanhojen kaupunkien kujia. Näitä ja paljon muuta saa elämysreppuun, kun lähtee reissaamaan Ranskaan.

Kerroin taannoin Ranskan-matkan suunnitelmista ja odotuksista, ja näin jälkikäteen voin onnellisena todeta, että matka täytti kaikki haaveet ja enemmänkin. Ihanaa oli!

Reissusta riittää kuvia ja kerrottavaa, mutta aloitetaan maailmankuulusta ranskalaisesta keittiöstä. Pidemmittä puheitta, tässä kuvallinen kattaus herkkuja, joita pääsimme matkan aikana maistelemaan. Bon appetit!
Arvatkaa tuliko nälkä ja vähän janokin näitä kuvia katsellessa? Kiitos Ranska, voit kertoa kokille terveisiä, että ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. ;)


Vesi kielellä,

21.7.2013

Lempipaikka: kotona

Heinäkuinen hei! 

Meidän huushollissa kesälomat ovat usein meneväistä sorttia. Tämän loman aikana on laukut ehditty pakata ja purkaa jo neljään kertaan. Kotona on siis ehditty lähinnä kääntyä, ja siinä rytäkässä on blogikin joutunut pienelle tauolle.


Vaikka meneminen ja reissaaminen on kivaa, kyllä se kaikkein paras paikka on silti oma koti. Niinpä tähän väliin sopii
 mainiosti Projekti Verkarannan ihanan JuttaEmilian heittämä haaste, jossa etsitään lempipaikkaa kotona. Kiitos haasteesta, johon nyt vihdoin ehdin vastata!

Haaste kuuluu näin:

- Kerro kuvin ja sanoin, mikä on kotisi lempipaikka ja miksi
- Jaa haaste eteenpäin viidelle valitsemallesi blogille
- Muista kiittää haasteen antajaa 


Näin kesällä kallistuin nimeämään lempipaikakseni parvekkeen. Kotimme parveke on eteläsuuntainen, lasitettu ja isohko.

Parvekkeella on raheista ja tyynyistä koottu divaani, jolla on mukava pötkötellä vaikkapa hyvän kirjan tai sisustuslehden kanssa, samalla kenties punaviinilasillista nauttien. Sopivan väsyn sattuessa divaanille on myös hyvä nukahtaa, kokeiltu on. :) Myös parvekkeen katto on lasia, ja sen läpi voi seurailla lokkien ja pilvien liikkeitä.


Divaanin ilmettä on helppo muuttaa tyynyjä vaihtamalla. Kuvissa näkyvä lampaantalja on enemmän talven juttu, mutta näissä kuvissa se näköjään lekottelee parvekkeella sulassa sovussa yhdessä kesäkukkien kanssa.Parvekkeen toiseen päähän mahtuu pieni pöytä tuoleineen. Aina silloin tällöin illallinen innostutaan kattamaan parvekkeelle, ja silloin tunnelmassa on jotain erityistä. Kun illat pimenevät, on mukava sytyttää parvekkelle tuikkuja ja nauttia kesäillasta.

Talvi-iltoina tulien sytyttely parvekkeelle lähtee joskus ihan käpälästä, kun tuikkuja ja kynttilöitä loimuaa siellä täällä. Parvekkeella on myös infrapunalämmittimet, joten halutessaan parveketta voi käyttää kodin jatkeena pitkälle syksyyn.


Myös kesäkukkia ja yrttejä olen parvekkeelle laittanut. Kuten aiemmassa postauksessa täällä kerroin, viherpeukalointi kuumalla parvekkeella on kuitenkin hieman haasteellista. Jos hyötynäkökohtia ajatellaan, niin helteinen parveke on kyllä eri kätevä pyykkien kuivatuksessa!

Vieraiden mieleenkin parveke tuntuu olevan. Jos ilma on kaunis, ystävät siirtyvät kuin luonnostaan jossain vaiheessa iltaa parvekkeelle.Tämä haaste on kiertänyt blogeissa jo jonkin aikaa, mutta nappaa haaste mukaasi, jos haluat kertoa omasta lempipaikasta kodissasi!


Lomalla,