30.9.2013

Uutta keittiössä: Annon pisarat

Viikonloppuuni mahtui pieni sisustuskierros Kodin1:ssä. Anno Collection -tuotteet jaksavat aina vaan ihastuttaa - uudistunut tuotemerkki on osannut haistaa ajan trendit. Olisin voinut kaapata mukaani vaikka mitä, mutta tyydyin pieneen ja sitäkin kivempaan.
Annon Pisara-purkit tuntuivat heti omilta, kun ne kaupassa näin. Mustavalkoisuus, graafisuus ja kannen puun lämpö iskivät suoraan kauneudentajuuni. Kaunista ja käytännöllistä! Pienemmässä purkissa majailee nyt suola, suurempaan päässee sokeri. Tai ehkä kahvi tai kaakao.

Pisara-purkit sopivat hyvin yhteen Kaunisteen Kalenteri-keittiöpyyhkeen ja Marimekon Puutarhurin parhaat -leikkuulaudan kanssa. Väripilkkuna toimii mummin vanha emalikulho, jossa säilytetään milloin mitäkin, tällä hetkellä hedelmiä.

Nyt on siis tähänkin torppaan saatu lisää Annoa olohuoneen Rytmi-maton kaveriksi.

Löytyykö teidän kodeistanne Annoa? Mitkä Anno-tuotteet ovat suosikkinne?

Purkissa,

Syksyn sävel

Viikonlopun haikeilutunnelmia mökiltä. Kaikki oli jo niin kovin syksyistä, ikään kuin sellaisen kaipuun ja odotuksen hunnun alle verhottua. Räsymatolle kulkeutuneet keltaiset lehdet ja havunneulaset. Kaappiin seuraavan kesän herkkuja odottamaan pinotut kipot, purnukat ja tarjottimet. Viimeiset mökin pihalta kerätyt kantarellit. Puutynnyreissä vielä sitkeästi sinnittelevät kesäkukat.

Kamerasta loppui akku ja laturi oli unohtunut kotiin, joten kuvat on otettu kännykällä. Laatu ei ole priimaa, mutta toisaalta syksyisiin mökkikuviin sopiikin vähän tällainen utuisempi ja nuhruisempi meinkinki, vai mitä? ;)

Mökillä syksy tuntuu kutsumattomalta vieraalta, mutta muuten yritän suhtautua tähän aina kesän jälkeen saapuvaan tunkeilijaan lempeän ymmärtäväisesti. Se tuo mukanaan kynttilät ja viltit, hämyisen tunnelman kotiin ja sieluun. Syksy, ollaan ystäviä!

Syyssävelissä,

25.9.2013

Syksy saapui parvekkeelle

Syksy on todellakin täällä, nyt jo ihan ilmojenkin eikä pelkästään kalenterin perusteella. Puin eilen ensimmäistä kertaa tänä syksynä takin päälleni! Tänään jouduin antamaan syksylle periksi myös kenkäosastolla ja vaihtamaan ballerinat saapikkaisiin. Kylmyys saapui kuin varkain kun ehti jo tottua lämpimän aurinkoisiin syyssäihin.
Pimeys ja kylmyys eivät ole minun juttujani, nautin enemmän auringosta ja lämmöstä. Niin kuin varmasti useimmat meistä. Toisaalta tiedän, että on olemassa vannoutuneita syysihmisiä, jotka suorastaan odottavat tätä kirpeän raikasta, uuden alun lupaavaa vuodenaikaa.

Ja kyllähän syksylläkin on puolensa. Kuten kynttilät ja viltit. Ja kodin laittaminen syysasuun!

Kotimme sisustus ei tosin kovin radikaalisti vaihtele vuodenaikojen mukaan, mutta yksityiskohdissa muutokset näkyvät. Pallovalot on jo viritelty, ja nyt on saatu syksyä myös istutuksiin. Etuterassilla sinnittelee vielä yksi mökiltä tuotu kesäkukka, mutta parvekkeella kesäkukat ovat vaihtuneet callunoihin. Valkoisiin ja punaisiin.


Valkoinen calluna rouhean harmaassa ruukussa. Näitä elämän pieniä iloja, joiden avulla osaa katsoa tätä pimeää ja kylmää vuodenaikaa lempein silmin.

Syystunnelmissa,

22.9.2013

Habitare ja hyvä viikonloppu

Mistä on hyvä viikonloppu tehty? Rakkaista ystävistä, siististä kodista, hyvästä ruoasta ja punaviinistä, onnistumisista, ystävän puolesta iloitsemisesta, yllättävistä kohtaamisista läheisten kanssa, sisustamisesta ja siitä puhumisesta sielunsiskon kanssa, Habitare-messuista. Niistä on hyvä viikonloppu tehty.

Mistä oli sinun viikonloppusi tehty?

Hyvillä mielin uuteen viikkoon,

17.9.2013

Pauli yllätti keskellä Pariisia

Olin haaveillut niistä jo pidemmän aikaa. Ravannut niin keskustan kuin Tapiolan Stockmanneilla, ihaillut blogeissa ja etsinyt. Mutta ei. Aina oli loppu juuri ne, joiden värisiä minä etsin. Olisihan niitä tietysti voinut interwebsistä tilatakin, mutta en sitä kuitenkaan jostain syystä tehnyt. Olen enemmän hypistele ja osta -tyyppiä. Ja sitten vähän niin kuin hiljalleen unohdin koko asian.

Kunnes tuli kesä ja Pariisi. Olin kaikessa rauhassa kävelemässä pitkin Montmartren katuja kohti Sacre Coeurin katedraalille vievää funikulaaria, kun vieressäni oli yhtäkkiä tämä:


Pallovaloja! Paulin palloja! Kokonainen kauppa täynnä La Case de Cousin Paul -valoja! Siis juuri niitä, joita olin Suomessa kiivaasti etsinyt. Saatoin saada pienimuotoisen "hiiiiii, nyt pysähdytään, pakko mennä tonne" -pomppukohtauksen tajuttuani, että olin ihan vahingossa sattunut La Case de Cousin Paul -liikkeen kohdalle.

Ja putiikistahan löytyi sitten ihan mitä tahansa värejä vain kuvitella saattoi. Olo oli kuin karkkikaupassa!
Valikoimista olisi voinut valita palloja juuri sellaisen väriyhdistelmän kuin itse halusi. Valitsin kuitenkin valmiin paketin samantyyppisiä sävyjä, joita olin Suomessa yrittänyt etsiä käsiini eli mustan, ruskean, harmaan ja valkoisen sävyjä.

Palloja olisi voinut ostaa enemmänkin kun nyt kerran kohdalle sattui. Koska edessä oli kuitenkin vielä pitkä päivä turistina Pariisissa, en halunnut liikaa kantamuksia. Niinpä kävelin kaupasta ulos yksien pallovalojen onnellisena omistajana.

Ja nyt Pariisin valot ovat syttyneet syksyiseen kotiimme.


Pallot näyttävät aika kivalta sisustuselementiltä myös ilman valoja, kuten viimeisessä kuvassa, joka on otettu heti töiden jälkeen kun oli vielä valoisaa.

Kiitos siis Pariisi tästäkin, tykkään sinusta entistäkin enemmän!

Joko teillä on viritelty Paulin pallot tai muut kausivalot somistamaan syksyistä kotia?

Tiistaiterkuin,

13.9.2013

Keiju toteutti sisustushaaveet

Blogeissa kiertänyt sisustuskeiju tuli kylään myös meille. Haasteen heitti Heidi Vaaleansininen uni -blogista. Kiitos Heidi!

Olkapäällesi istahtaa sisustuskeiju 2500 euron kanssa. "Saat mitä haluat, mutta aikaa ei ole paljon. Kaikki pitää käyttää (syksyiseen) sisustukseen omaan kotiisi. Kerro toiveesi!"

Alunperin keijun lähetti matkaan Modernisti Kodikas -blogin Kerttu. Kiitos myös Kertulle inspiroivasta haasteesta!

Ja sitten asiaan eli keijun kukkarolle. Sisustukseen hurahtanut löysi tietysti yhtä jos toista mukavaa hankittavaa. Silti oikeastaan yllätti, miten paljon kaikenlaista ihanaa 2500 eurolla saakaan. No, onhan se tietysti iso raha, joten kiitos vain keiju!Louis Poulsenin kaksi AJ-sarjan seinävalaisinta. Arne Jacobsenin suunnittelemasta AJ-valaisinsarjasta voisin huolia kotiimme useammankin valaisimen, mutta erityisesti tarvetta olisi nyt makuuhuoneessa.
Kuva täältä.

Saana ja Ollin Maailman synty -tyynynpäällinen.
Turkulaisen suunnittelijakaksikon ja muotoiluyrityksen hampputekstiilimalliston helmi.
Kuva täältä.

Kaunisteen Sokeri-tyynynpäällinen. Niin suloinen!
Kuva täältä.


Tom Dixonin Beat Light Fat -valaisin.
Tämä valaisin sopisi eteiskäytävään tai vaikka makuuhuoneeseenkin. Muutkin Beat Light -valaisimet ovat todella kauniita.
Kuva täältä.

Villeroy & Bochin New Wave -astiat. New Wave -kahviastiasto meiltä jo löytyy, ja keijun anteliaisuuden ansiosta voisin täydentää tätä kauniisti muotoiltua astiastoa muillakin osilla.
Kuva täältä.

Seventy Treen Circles-juliste. Jokin tämän printin väreissä ja muodoissa kiehtoo aivan valtavasti. Kotinsa Circles löytäisi olohuoneesta tai makuuhuoneesta.
Kuva täältä.

Secto Designin Secto 4200 -kattovalaisin. Tätä olemme havitelleet ruokapöydän yläpuolelle jo pidemmän aikaa. Pitäisiköhän vihdoin siirtyä havittelusta toteuttamiseen?
Kuva täältä.

H&M Homen pellavalakanat. Meille tuli ensimmäiset pellavalakanat keväällä, ja olen aivan myyty. Kaikki hehkutus, mitä pellavalakanoista on saanut lukea, pitää täysin paikkansa. Näitä H&M:n versioita olen nähnyt kehuttavan monessa blogissa, joten sisustuskeijun lahjoittamilla lopuilla rahoilla hankkisin pari tummanharmaata pellavapussilakanasettiä.
Kuva täältä.

................................

Haaveilu on ihanaa ja parasta on, että jotkut haaveet joskus toteutuvatkin! Veikkaanpa, etteivät nämä kaikki jää pelkiksi haaveiksi. Mitä ja milloin meille kotiutuu, jää nähtäväksi - stay tuned! :)

Sisustuskeiju on kiertänyt jo kovin ahkerasti. Jos joku haluaa vielä napata keijun mukaansa haaveiden sisustusmatkalle, ota toki koppi!

Ihanaista viikonloppua!
Haaveillen,

6.9.2013

Valoa venetsialaisten yössä

Viime viikonloppuna vietettiin mökillä pienimuotoisia venetsialaisia. Kynttilöitä sytyteltiin lyhtyihin ympäri mökin pihamaata, verannalle ja laiturille.

Loppukesän ja alkusyksyn mökkikäynneissä on aina paljon haikeutta. Menneen kesän ihanat hetket väreilevät mielessä, ja toiveissa väikkyvät jo seuraavan kesän vielä toteutumattomat muistot. Ilma oli vielä lämmin, mutta jokin järveltä puhaltelevassa tuulessa kertoi, että syksy on tulossa.


Kesämuistoissa,

3.9.2013

Ihan(an) uutta parvekkeella

Voiko materia tehdä ihmisen onnelliseksi? No kyllä se vaan joskus voi! Tai ehkä ei materia itsessään, vaan sen mukanaan tuoma kauneus. Juuri nyt olen nimittäin superhappy meidän parvekkeen uusista kalusteista!

Parvekkeemme on isohko ja lasitettu, vähän kuin toinen olohuone. Parvekkeen toisessa päässä on divaani, josta olen kertonut tarkemmin postauksessa Lempipaikka: kotona.

Parvekkeen toisen päädyn ankea tuoli/pöytäryhmä puolestaan on kipeästi huutanut jonkinlaista muodonmuutosta. Erilaisia tuoli- ja pöytävaihtoehtoja on käyty läpi ja vaihtoehtoja mietitty. Etsimme myös kokovalkoisia terassituoleihin sopivia pehmusteita, joilla ilmeen olisi saanut muuttumaan aika paljon paremmaksi. Uskomatonta mutta totta, valkoisia pehmusteita emme onnistuneet löytämään!

Mutta kuulkaas, nyt on löytynyt parvekkeelle jotain sellaista, mitä en ehkä edes tiennyt etsiväni. Vaivihkaa rottinkituolit alkoivat ujuttautua ajatuksiini, ja kun törmäsin Ikean Storsele-lepotuoleihin, se oli menoa! Toki pienen harkinnan jälkeen, sillä en yleensä ryntää suinpäin ostoksille, mutta menoa kuitenkin.

Ja siinä ne nyt ovat. Harkitsen vakavasti muuttoa parvekkeelle, koska en malttaisi irrottaa silmiäni näistä kaunistuksista.

Yksi lampaantalja parvekkeelta löytyi jo valmiiksi, ja sille ostettin nyt kaveriksi toinen. Lisäksi mukaan tarttui pari Stockholm-tyynyä. Vuodenajan ja fiiliksen mukaan tuolien ilmettä on helppo muuttaa vilteillä, torkkupeitoilla ja tyynyillä.

Pöydän virkaa toimittaa ainakin toistaiseksi parvekkeella jo ennestään ollut, kukkakaupasta löytynyt vanha puulaatikko. Sen päälle piti tietysti heti tehdä asetelmia kotoa löytyvistä lasiesineistä ja tuikkulyhdyistä.
Tämän postauksen naputtelin Storsele-tuolissa istuen, syyskuun alun auringonpaisteesta nauttien ja maisemia ihaillen. Sisustaminen on ihanaa! Oletteko samaa mieltä? :)

Parvekkeella,