17.6.2013

Matka lähelle

Aina ei pidä lähteä Itämerta edemmäs elämyshakuun - toisinaan Helsinki riittää.

Vietimme jokin aika sitten viikonlopun turisteina tuttuakin tutummassa pääkaupungissamme. Majoituimme GLO Hotel Artissa, joka on osa Kämp Groupin hotelliketjua. GLO Hotel Art on entinen Hotel Linna, Art Nouveau -tyylinen, 1903 valmistunut hotelli, joka sijaitsee Lönnrotinkadulla keskellä Helsingin Design Destrictia.

Hotelli onkin ehtaa designia; silmiäni hiveli erityisesti aulatilassa komeillut rivistö Tom Dixonin Beat Light Fat- ja Beat Light Tall -valaisimia. Näitä valaisimia näkisin mielelläni myös omassa kodissani.

Yleensä valokuvaan jokaikisen hotellihuoneen ja majatalon, jossa olen yöni viettänyt, oli kyseessä sitten ylellinen design-hotelli tai edullinen bed and breakfast -paikka.

Vaikka hotellissa periaatteessa vain yövytään ja muu aika matkoilla vietetään hotellin ulkopuolella, on majapaikka silti osa matkaelämystä. Monen matkakohteen ja kaupungin muistankin osittain paikasta, jossa matkalla yövyin. Sinisellä sisustettu huone Lissabonissa, käytävän narisevat lattiat vuoristohotellissa Sveitsissä, puisten kerrossänkyjen karuus hostellissa Münchenissä. Hotelli on osa matkaelämystä - hyvässä ja joskus myös pahassa.

Tästä huolimatta ja perinteistä poiketen hillittömän loppuhässäkän ja lähtökiireen vuoksi GLO Hotel Artin huone jäi kuvaamatta. Voin kuitenkin kertoa, että huoneen sisustus ja stailaus vetivät vertoja aulatilojen ilmeelle - esteettisyys oli kohdillaan. Ja nyt on ainakin hyvää syy palata hotelliin joskus takaisin, ottamaan niitä huonekuvia!
Hotelli oli siis hieno ja mieleenjäävä, ja aurinkoisen kesäviikonlopun kauneus levittäytyi kukoistukseensa myös hotellin lähiympäristössä. Parin korttelin päästä hotellista, saman kadun varrelta löytyi näin kauniita näkymiä, kun vain nosti katseen ylös katutasosta:
Millaisia hotellielämyksiä sinulle on jäänyt mieleen Suomesta tai ulkomailta? Onko majapaikalla ylipäänsä merkitystä osana matkakokemusta?

Glowing,

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi löytyi täältä, ja olette majoittuneet melkein meidän naapurissa :) Helsinki on superkaunis kesällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tervetuloa mukaan! Kaunis lähiympäristö teillä. :) Helsinki on tosiaan ihan mahtava kesäkaupunki!

      Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!