21.7.2013

Lempipaikka: kotona

Heinäkuinen hei! 

Meidän huushollissa kesälomat ovat usein meneväistä sorttia. Tämän loman aikana on laukut ehditty pakata ja purkaa jo neljään kertaan. Kotona on siis ehditty lähinnä kääntyä, ja siinä rytäkässä on blogikin joutunut pienelle tauolle.


Vaikka meneminen ja reissaaminen on kivaa, kyllä se kaikkein paras paikka on silti oma koti. Niinpä tähän väliin sopii
 mainiosti Projekti Verkarannan ihanan JuttaEmilian heittämä haaste, jossa etsitään lempipaikkaa kotona. Kiitos haasteesta, johon nyt vihdoin ehdin vastata!

Haaste kuuluu näin:

- Kerro kuvin ja sanoin, mikä on kotisi lempipaikka ja miksi
- Jaa haaste eteenpäin viidelle valitsemallesi blogille
- Muista kiittää haasteen antajaa 


Näin kesällä kallistuin nimeämään lempipaikakseni parvekkeen. Kotimme parveke on eteläsuuntainen, lasitettu ja isohko.

Parvekkeella on raheista ja tyynyistä koottu divaani, jolla on mukava pötkötellä vaikkapa hyvän kirjan tai sisustuslehden kanssa, samalla kenties punaviinilasillista nauttien. Sopivan väsyn sattuessa divaanille on myös hyvä nukahtaa, kokeiltu on. :) Myös parvekkeen katto on lasia, ja sen läpi voi seurailla lokkien ja pilvien liikkeitä.


Divaanin ilmettä on helppo muuttaa tyynyjä vaihtamalla. Kuvissa näkyvä lampaantalja on enemmän talven juttu, mutta näissä kuvissa se näköjään lekottelee parvekkeella sulassa sovussa yhdessä kesäkukkien kanssa.Parvekkeen toiseen päähän mahtuu pieni pöytä tuoleineen. Aina silloin tällöin illallinen innostutaan kattamaan parvekkeelle, ja silloin tunnelmassa on jotain erityistä. Kun illat pimenevät, on mukava sytyttää parvekkelle tuikkuja ja nauttia kesäillasta.

Talvi-iltoina tulien sytyttely parvekkeelle lähtee joskus ihan käpälästä, kun tuikkuja ja kynttilöitä loimuaa siellä täällä. Parvekkeella on myös infrapunalämmittimet, joten halutessaan parveketta voi käyttää kodin jatkeena pitkälle syksyyn.


Myös kesäkukkia ja yrttejä olen parvekkeelle laittanut. Kuten aiemmassa postauksessa täällä kerroin, viherpeukalointi kuumalla parvekkeella on kuitenkin hieman haasteellista. Jos hyötynäkökohtia ajatellaan, niin helteinen parveke on kyllä eri kätevä pyykkien kuivatuksessa!

Vieraiden mieleenkin parveke tuntuu olevan. Jos ilma on kaunis, ystävät siirtyvät kuin luonnostaan jossain vaiheessa iltaa parvekkeelle.Tämä haaste on kiertänyt blogeissa jo jonkin aikaa, mutta nappaa haaste mukaasi, jos haluat kertoa omasta lempipaikasta kodissasi!


Lomalla,

4 kommenttia:

 1. Ihana kesäkeidas sinulle. Ymmärrän että tuolla viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäkeidas onkin aika kuvaava sana paikalle. :)

   Poista
 2. Aivan ihana parveke! Vitsi kun saisi tuon omankin takapihan terasseineen joskus kuntoon. No, ehkä ensi kesänä, kun on vähemmän näitä muita "projekteja" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rimma! Meilläkin on parvekkeen toinen pääty vielä hieman vaiheessa, mutta kaikki ajallaan... :) Onnea "projekteihin"! :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!