22.11.2013

Spa-tunnelmaa ja Design Letters

Kyllä vanulappujen nyt kelpaa! Kotimme purnukkakokoelman uusin tulokas on Design Lettersin mustakantinen säilytyspurkki, jonka kylkiä koristavat Arne Jacobsenin suunnittelemat kirjasimet. Purnukka sopii moneen tarkoitukseen, minä istutin sen kylpyhuoneeseen vanulappujen säilytysastiaksi.
Halusin saada kylppäriin myös hieman kotispa-tunnelmaa. Tuoksutikut ja Iittalan Kivi-tuikku löytyivät kylppärin tasolta jo valmiiksi, ja niiden seuraksi hankin valkoisen orkidean. Huomasin kuitenkin tehneeni karkean virhearvion, sillä orkidea olikin liian kookas suunnittelemaani paikkaan tason päälle altaan viereen.

Koska kotispa-tunnelmiin oli kerrassaan pakko päästä, etsin orkidealle toisen paikan. Se löytyi allaskaapin vierestä. Tadaa, ripaus spa-tunnelmaa saavutettu!Kun olin ostamassa orkideaa, kukkakaupan herttainen myyjä kehui orkideoita "niin ihanan helppohoitoisiksi". Hmmm, helppohan se on kukkakauppiaan sanoa! Kun pistetään asialle kaltaiseni amatööriviherpeukalo, on lopputulos helposti ennustettavissa. Turhan varhain orkideat aina tiputtavat kukintonsa, enkä ole kertaakaan onnistunut saamaan orkideaa uudestaan kukkimaan.

Bongasin muuten tällaisen Eva Solon itsekastelevan orkidearuukun, jonka luvataan takaavan orkidealle "täydelliset kasvuolosuhteet". Onko kellään kokemusta tästä? Tai olisiko jollakin muuten heittää täydellinen orkideanhoito-ohje? Upotuskastelu on käytössä, mutta silti tuntuu minun ja orkidean yhteiselämä aika haasteelliselta. Marssin kuitenkin aina uskollisesti uudestaan orkideaostoksille, koska se nyt vaan on niin järjettömän kaunis kukka!


Kuva: Finnish Design Shop

Hei ihanaa viikonloppua kaikille! Täällä on spa-tunnelmien lisäksi tiedossa pikkujouluilua kaveriporukalla.


Jee perjantai!

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvännäköistä! :) Kivaa viikonloppua & pikkujoulua!

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt kelpaa vanujen :) Tosi kauniisti käy uudet hankinnat kylppäriinne.
  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. :) Purnukka sopii kylppärin värimaailmaan, ja orkidea toi kivaa lisätunnelmaa.

   Poista
 3. No kyllä tuolla spa.ssa kelpaa nyt kylpeä. :)
  Ihana tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa! Ihmeitä voi yksi kukka saada aikaan. Tänään ehdin saunomaankin tuonne spa-tunnelmiin. :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!