15.8.2013

Mansikkaa ja sitruunaa Marseillesta


Kylppäriimme on ilmaantunut mansikantuoksuinen käsienpuhdistaja. Kesäisellä Ranskan-matkallamme tie vei myös Välimeren rannalle Marseilleen, joka on tämän vuoden eurooppalainen kulttuuripääkaupunki. Marseillesta täytyi tuoda kotiin tietysti kuuluisaa Marseillen saippuaa!

Marseillen saippuaa on valmistettu satojen vuosien ajan, ja aidon saippuan pitää sisältää vähintään 72 prosenttia kasviöljyjä. Itsellemme kotiutimme mansikan- ja sitruunantuoksuiset saippuat.

Uskon pitäväni sitruunasaippuasta enemmän kuin mansikasta, joten jätin sitruunan sokeriksi pohjalle ja otin ensimmäisenä käyttöön mansikan. Ei tämäkään kyllä huono ole, ja sopii väriltään hyvin yhteen tuon kylppärissä majailevan korupurkin sisällön kanssa.

Marseillen saippuaa löysimme paikalliselta lauantaitorilta...


...sekä suloisesta pikkuputiikista, joka myi ainoastaan Marseillen saippuaa.


Yleensä suosin nestemäisiä käsisaippuoita. Jotkut palasaippuat tuntuvat jättävän käsiin tahmaisen vaikutelman, ja muutenkin nestemäinen saippua tuntuu siistimmältä käyttää. Ensimmäisten pesukertojen kokemuksella Marseillen saippua vaikuttaa kuitenkin oikein hyvältä tuttavuudelta. Joten ensin mansikkaa, sitten sitruunaa!


P.S. Olen myös lukenut, että Marseillen saippua soveltuisi hyvin nahan puhdistukseen - siis muunkin kuin ihmisnahan. :D Esimerkiksi nahkasohvan tai nahkakäsineiden puhdistamiseen. Tästä minulla ei ole kokemusta, onko kellään muulla?

Mansikantuoksuisin terveisin,

5 kommenttia:

 1. Oih, miten ihanat kuvat postauksessasi. Punainen saippua sopii myös kauniisti kylpyhuoneeseesi ja olit löytänyt just oikean kokoisen astiankin saippualle. Meillä on kotona pesty nahkaa ja silkkiä ja muita hienopestäviä tekstiilejä Marseille-saippualla ja se sopii siihen oikein hyvin. Tähän kannattaa kuitenkin käyttää värjäämätöntä ja tuoksutonta versiota. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentista! Totta, värilliset ja tuoksuvat Marseillet kannattaa käyttää käsienpesuun. :) Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. OOooi, mitä saippuapaloja! Noi vaaleanpunaiset palat näyttävät suorastaan syötävän hyviltä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun sen sanoit, niin nuo vaaleanpunaisethan näyttävät ihan mansikkaiselta suklaalta rusinahipuilla! :)

   Poista
  2. No kyllä! Nams! :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!