10.8.2013

Tarpomista, tuikkuja ja talouspaperiaPitkän kesäloman jälkeen on tällä viikolla palattu taas arkeen. Aikaiset aamuherätykset, loman ajan töissä muhinut kiire, säännöllisempi rytmi; se on kaikki täällä taas.

Arki on parhammillaan ihanaa ja tavallisimmillaankin aika mukavaa. Silti en voi kieltää, etteikö pitkän vapaan jälkeen arkeen palaaminen tuntuisi hieman nihkeältä. Tunnen tarpovani arjen tahmeassa maastossa, kun lomalla tunsin lähinnä olevani kukkaniityllä vapaana hypähtelevä varsa. Kokemuksesta tiedän, että ensi viikolla olo jo normalisoituu. Sitä ennen piti kuitenkin muutama päivä haukkoa henkeä alkaneen arjen otteessa.

Arjestahan pitää tunnetusti löytää kauneutta, ja päätin tehdä sen torstai-iltana sytyttämällä tuikut ja kattamalla pöydän hieman tavallista arki-iltaa fiinimmin. Kattauksessa Iittalan Bottna-lautaset, Iittalan kirkkaat Kivi-tuikut sekä uusimpana hankintana kesäalesta ostetut Hemtexin tabletit. Mustavalkoiset servietit taisin ostaa aikoinaan Wanilla Rosesta.

Mies teki ruoan, ja torstain Hesarista löytyi sopivasti kasvispasta-fetapannun resepti. Oli muuten hyvää, taitaa päästä toteutukseen joskus myöhemminkin.


Ja sitten vielä pienenä loppukevennyksenä rouheaa realismia; miehen viime hetken improvisoitu voileipäkattaus.

Talouspaperei ehkä ihan vastaa käsitystäni arjen yläpuolelle kohoavasta kattauksesta ;) - mutta eihän se ole niin justiinsa. Sillä sellaistahan arki on, ja elämä. Ei täydellistä, mutta silti niin rakasta.


Arjesta viikonlopun tunnelmiin,

2 kommenttia:

  1. Arki on mun mielestä jotenkin rauhoittava. Loma tuntuu lomalta, kun sen vastapainona on realisminen arki. Ja vieläpä noin kauniisti katettu pöytä, arjen luksusta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei loma tuntuisi miltään jos sitä olisi koko ajan. Ja tavallisesta arjestakin voi tehdä ihanan tekemällä asioita, joista tykkää. Mutta näissä siirtymävaiheissa lomalta arkeen iskee aina nihkeys päälle. :)

      Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!