27.8.2013

Satokausi

Kantarelleja mökkimaisemista! Mikä mahtava syy tehdä sieniruokaa. En voi sanoa olevani mikään varsinainen sienivirtuoosi, mutta kantarelleissa on sitä jotakin. Namnam!Ensin ihaillaan, ne näyttävät niin hyviltä ja jotenkin... aidoilta!


Sitten pilkotaan.


Ja sitten meillä onkin jo valmis sienipiirakka, uunituoreena, kutsuvasti tuoksuvana.


Nyt ei malta enää odottaa, syötäväksihän tämä on tarkoitettu...


Kas tästä se lähtee, ja nopeasti se hupeni! Hyvää oli. Jännä miten ruoka jotenkin maistuu paremmalta kun ainakin osa aineksista on haettu suoraan luonnosta. Onko teillä kokkailtu kantarelliherkkuja?

Mukavaa viikkoa ja tervetuloa kaikille uusille lukjoille!

Satokaudesta nauttien,

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä.

  Samoilin metsässä viikonlopuna muutaman tunnin, löysin neljä kanttarellia ja aika monta "valekanttarellia", jotka anoppi kehotti heittämään myrkyllisinä pois...

  Täytynee odottaa suppiskautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googlettaa, että mikä on valekantarelli. Pitääpä varoa niitä! Vaikka googgelin mukaan eivät ole myrkyllisiä mutta pahanmakuisia kylläkin. Hyvää suppiskautta! :)

   Poista
 2. Oi, kanttarellit! Meilläkin jo keittoon ja pastaan käytetty, ihana kun anoppi jaksaa sienestää :) Se huumaava tuoksu kun repii kanttarellit ennen kokkailua, ah! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantarellipastakin voisi olla hyvää, ei ole tullut kokeiltua. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 3. Ei ole vielä kokkailtu tämän kauden kantarelleista, mutta sitä odotellaan jo kovasti. Mäkään en ole niin sieni-ihmisiä, mutta syksyiltoihin kantarellit kuuluvat! Meillä kasvaa noita mökillä ihan pihapiirissä, joten apajat ovat helposti käsillä. :) Ollaan menossa nyt muutaman viikon tauon jälkeen viikonlopuksi mökille. Toivottavasti sienet ovat jo ilmaantuneet... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kasvaa mökin pihassa jonkin verran kantarelleja ja vielä enemmän mustikoita. Se on kyllä ihanaa kun noita metsän antimia löytää ihan pihapiiristä. :) Toivottavasti saatte mökiltä hyvän sienisaaliin!

   Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!