17.9.2013

Pauli yllätti keskellä Pariisia

Olin haaveillut niistä jo pidemmän aikaa. Ravannut niin keskustan kuin Tapiolan Stockmanneilla, ihaillut blogeissa ja etsinyt. Mutta ei. Aina oli loppu juuri ne, joiden värisiä minä etsin. Olisihan niitä tietysti voinut interwebsistä tilatakin, mutta en sitä kuitenkaan jostain syystä tehnyt. Olen enemmän hypistele ja osta -tyyppiä. Ja sitten vähän niin kuin hiljalleen unohdin koko asian.

Kunnes tuli kesä ja Pariisi. Olin kaikessa rauhassa kävelemässä pitkin Montmartren katuja kohti Sacre Coeurin katedraalille vievää funikulaaria, kun vieressäni oli yhtäkkiä tämä:


Pallovaloja! Paulin palloja! Kokonainen kauppa täynnä La Case de Cousin Paul -valoja! Siis juuri niitä, joita olin Suomessa kiivaasti etsinyt. Saatoin saada pienimuotoisen "hiiiiii, nyt pysähdytään, pakko mennä tonne" -pomppukohtauksen tajuttuani, että olin ihan vahingossa sattunut La Case de Cousin Paul -liikkeen kohdalle.

Ja putiikistahan löytyi sitten ihan mitä tahansa värejä vain kuvitella saattoi. Olo oli kuin karkkikaupassa!
Valikoimista olisi voinut valita palloja juuri sellaisen väriyhdistelmän kuin itse halusi. Valitsin kuitenkin valmiin paketin samantyyppisiä sävyjä, joita olin Suomessa yrittänyt etsiä käsiini eli mustan, ruskean, harmaan ja valkoisen sävyjä.

Palloja olisi voinut ostaa enemmänkin kun nyt kerran kohdalle sattui. Koska edessä oli kuitenkin vielä pitkä päivä turistina Pariisissa, en halunnut liikaa kantamuksia. Niinpä kävelin kaupasta ulos yksien pallovalojen onnellisena omistajana.

Ja nyt Pariisin valot ovat syttyneet syksyiseen kotiimme.


Pallot näyttävät aika kivalta sisustuselementiltä myös ilman valoja, kuten viimeisessä kuvassa, joka on otettu heti töiden jälkeen kun oli vielä valoisaa.

Kiitos siis Pariisi tästäkin, tykkään sinusta entistäkin enemmän!

Joko teillä on viritelty Paulin pallot tai muut kausivalot somistamaan syksyistä kotia?

Tiistaiterkuin,

8 kommenttia:

 1. Serkku Paulin valot ovat kyllä kivat, ilman valoja tai valojen kanssa. Me saimme lahjaksi ne valkoisen sävyiset viime talvena. Pitääkin taas kaivaa ne esiin tuomaan tunnelmaa syksyn pimeisiin iltoihin... :) Ovat muuten kivat myös kattauksessa, luikertelemassa keskellä pöytää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisetkin olisivat tosi kivat. Ja kattauksessa myös! En ehkä pystykään tyytymään vain yksiin valoihin... :)

   Poista
 2. Vau, tuollahan oli valikoima kohdillaan :) Kivalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulriikka! Valikoimaa tosiaan riitti, vähän harmitti kun piti jättää niin monet ihanat palloset kauppaan. :)

   Poista
 3. vau, tuollahan olisi tullut valinnan vaikeus värien suhteen!!
  Meillä on serkku paul roikkunut koko kesän olohuoneen verhotangossa. Kun illat ovat alkaneet pimenemään niin valojakin ollaan pidetty päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tosiaan näyttävät kivoilta ilmankin valoja, joten sopivat myös muuhun kuin pimeän ajan sisustukseen. :)

   Poista
 4. Mistä valosarjaan saisi varalamppuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ainakin La Case de cousin Paulin verkkokaupasta näköjään pystyy tilaamaan: http://www.lacasedecousinpaul.com/produits-au-detail/guirlandes-electriques-et-ampoules?limit=30

   En osaa sanoa, saako noita jostain Suomesta.

   Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!