20.10.2013

Pellavainen petaus

Ihminen nukkuu kolmasosan elämästään. Hurjaa, eikö? Jos maailma olisi täydellinen, nukkuisin jatkossa vain ja ainoastaan pellavalakanoissa. Meille hankittiin ensimmäiset pellavalakanat viime keväänä, ja oi että. Ne ovat niin ihanan pehmoiset, että ihan oikeasti tuntuu siltä kuin unikin olisi näissä lakanoissa normaalia syvempää ja pehmeämpää.

Sen verran monta kaunista pussilakanasettiä esimerkiksi Marimekolta on vuosien varrella kertynyt kaappeihin, että ihan täysin pellavalakanoihin tuskin tulee kuitenkaan siirryttyä. Sitä paitsi vaihtelu virkistää lakanoissakin. Mutta se ei estä hehkuttamasta pellavalakanoiden mahtavuutta!

Nämä harmaat pellavalakanat ja valkoinen pellavainen aluslakana ovat ihanan Päivin monday TO sunday HOME -mallistosta. Päivi pitää myös samannimistä kaunista blogia, kannattaa tutustua jos blogi ei vielä ole tuttu!

Pellavalakanat saavat rauhassa olla ryppyiset, se on osa niiden charmia. Tein petauksen, jossa pellavalakanat ja -tyynyt jäivät näkyviin, ja vuorasin kokonaisuuden päiväpeitolla, torkkupeitolla ja koristetyynyillä. Kokonaisuudesta tuli niin kutsuva, että tuonne sujahtaa viikonlopun päätteeksi mielellään uneksimaan.

Mitäs te pidätte pellavalakanoista? Mitkä ovat suosikkimerkkinne?

Olen lukenut paljon hyvää H&M Homen pellavalakanoista, ja luulenpa että kerron niistä myös joulupukille... ;)

Pellavaisin sunnuntaiterkuin,

12 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! meillä ei (vielä) ole pellavalakanoita, mutta niin paljon ihmiset kehuvat että varmaan pakko jossain vaiheessa sellaiset hankkia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Turhaan ei kehuta, kyllä ne oikeasti ovat ihanat lakanat. :)

   Poista
 2. Itsekin olen haaveillut pellavalakanoista ja niin monissa blogeissa niitä kehutaan, että täytyy varmaan itsekin nyt viimein ne hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeista minäkin niitä kehuja ensin luin ja sitten oli lopulta omat hankittava. Ja hyvä ostos oli! :)

   Poista
 3. Kaikki kyllä kehuu pellavalakanoita♥ Kauniita ne ovat ja varmasti ihanat muutenkin! Meillä ei vielä sellaisia ole, mutta olen varma, että jossain vaiheessa hankin! Niin paljon hyvää olen pellavaisista kuullut:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Ovat kauniit ja tuntuvat hyvältä. Niin hyvältä että nukuin äskettäin pommiin. :D

   Poista
 4. Hei tutulta näyttää tuo ''pellavaosasto'', mukava kuulla, että ovat olleet mieleisiä. Minun kai lienee turha edes vastata mitä mieltä olen pellavavuodevaatteista :-)) sillä nehän vaan ovat niin ihania!
  Terveisin ''monday TO sunday HOME''- Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tutut pellavat täällä! :) Olen tosiaankin ollut erittäin tyytyväinen ostokseeni, niin ihanan pehmoiset ja kauniit nuo ovat! :)

   Poista
 5. Täällä on ollut pellavapussilakanat ostoslistalla jo jonkin aikaa. Saa nähdä, että koska tulee sitten hankittua. Joskus vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat omasi joskus. :) Vaihtoehtojahan löytyy monilta valmistajilta, minulla on kokemusta nyt vain näistä yksistä. Näiden perusteella voin kyllä suositella pellavaisia unia. :)

   Poista
 6. Kuvia katsellessa rupesi jostain syystä nukuttamaan :D
  Ps. Sinulle on haaste minun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos haasteesta! Toteutan heti ehtiessäni. :)

   Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!