26.10.2013

Ratkaisu olohuoneen valaistukseen: Work Lamp

Huoh! Iso vapautunut huokaus, vihdoinkin on viikonloppu! Viikko oli töissä todella hektinen, ja päiville tuli mittaa. Kotiin päästessä on ollut sekä energia että luonnonvalo vähissä, joten blogikin on elänyt säästöliekillä. Mutta nyt on taas virtaa! Ja valoa myös. Jos ei luonnonvaloa, niin ainakin sellaista valoa, jota saa pistämällä töpselin seinään.

Meillä on ollut olohuoneessa pienoinen "musta aukko". Olohuoneesta löytyy kattovalaisin, jalkavalaisin ja ikkunan eteen ripustetut pallovalot. Sen sijaan olohuoneen toinen pääty on ollut hieman katveessa. Kattovalaisin ei ole keskellä huonetta, ja sen valo ei riitä valaisemaan koko tilaa. Tähän pimeään päätyyn kirjahyllyn päälle halusin keksiä jonkinlaisen valaisuratkaisun.

Pyörittelin vaihtoehtoina Design House Stockholmin Block- ja Work Lamp -valaisimia, jotka molemmat sopisivat olohuonenurkkauksen mustasävytteiseen tyyliin ja tunnelmaan. Aloin kääntyä jälkimmäisen puoleen, ja kun viime viikonloppuna huomasin Work Lampin olevan Vepsäläisessä tarjouksessa, päätös sinetöityi.


Musta Work Lamp -valaisin muutti siis olohuoneeseen. Täytyy sanoa, että tulokas on täyttänyt tehtävänsä hyvin. Olohuoneen valaistus on nyt tasaisempi, ja tummanpuhuva nurkkaus on saanut kauniin tunnelmavalaistuksen. Valaisimessa on myös kätevänä ominaisuutena himmennin.

Valaisimen seurana kirjahyllyn päällä majailee muutamia tärkeitä esineitä, muun muassa kuvassa näkyvä Intiasta tuomamme elefantti. Uudesta valaisimesta sain toisaalta myös inspiraation karsia kirjahyllyn päälle kertyneitä esineitä. Sisustamisessa yhden asian fiksaaminen kun johtaa usein ketjureaktioon. :) Oletteko huomanneet saman ilmiön?

-----
Viikonloppuna on tiedossa ystävien kanssa juhlintaa, joten eiköhän arjen kiireet tässä vähitellen unohdu.

Virtaa ja valoa teidän kaikkien viikonloppuun!

Fiilistellen,

6 kommenttia:

 1. Iiihana valaisin, itsekin haluaisin tuollaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on aivan ihana! Ei kaduta ostopäätös. :)

   Poista
 2. Todella kiva valaisin. Tuollainen kelpais mullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä kaunis! :) Valaisutehoa löytyy, ja hyvä että sitä voi myös säädellä.

   Poista
 3. Toi valaisin on niin hieno, että oksat pois! Onneksi löytyy kodista DIY-versio, joka on koottu Ohlsonin osista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin ihan täysillä. :) Ja sitä voi käyttää niin monella tapaa, lappeellaan, pystyssä tai virittää kattoon. DIY-versiotkin ovat kivoja!

   Poista

Olen iloinen, jos jätät käynnistäsi pienen puumerkin. Kiitos kaunis kommentistasi!